Met de hond op vakantie? Geen probleem!

Met de hond op vakantie gaan is niet voor iedereen een vanzelfsprekende keuze. Voor veel mensen is een hond heerlijk om thuis avonturen mee te beleven maar zodra de vakantie in zicht komt levert het hebben van een hond toch een dilemma op. Moet je de hond naar het asiel brengen? Of gewoon met de hond op vakantie? Dat laatste lijkt soms moeilijk, maar met de juiste voorbereiding en een goed uitgekozen vakantiebestemming kan jouw trouwe viervoeter je het hele jaar vergezellen, thuis en op vakantie!

Met de hond op vakantie: waar moet je aan denken?

Je wilt natuurlijk dat je met zo min mogelijk zorgen samen met de hond naar je vakantiebestemming kan afreizen. Ook wil je dat je hond een prettige reis en verblijf heeft, met zo min mogelijk stress. Daarom is het belangrijk om de volgende punten bij langs te lopen als je met de hond op vakantie wil:

  • Welke bestemming kies je uit?
  • Welk vervoerstype kies je?
  • Wat moet je meenemen?

Bestemming

Bij het kiezen van de bestemming zoek je natuurlijk een plek die hondvriendelijk is. Als je naar een hotel, vakantiehuisje, vakantiepark of camping gaat is het verstandig om van tevoren te informeren of honden zijn toegestaan. Ook de omgeving is van belang. Zo wil je natuurlijk niet in een omgeving zitten die stressvol is voor een hond, zoals een lawaaiige straat in een drukke stad. Daarnaast wil je zeker weten dat de hond in de omgeving uitgelaten kan worden. parkvakanties.be heeft een selectie gemaakt van vakantieparken waar je met de hond op vakantie kan. Zo ben je ervan verzekerd dat je op vakantie gaat naar een plek waar de hond altijd welkom is. Wel zo handig!

Vervoer

Ook is het goed om na te denken hoe je naar de vakantiebestemming gaat afreizen. Als baasje weet je zelf het best wat jouw hond prettig vindt. Reis je met de auto, denk er dan eens aan om een bench aan te schaffen voor de hond. De hond vervoeren in een metalen bench in de auto is een veilige optie als je met de hond op vakantie gaat. Een hond meenemen in het vliegtuig kan ook. Kleinere hondjes kunnen soms mee als handbagage in de cabine. Grotere honden kunnen mee in het ruim, of mee met een vrachtvliegtuig. Het reizen met een vliegtuig kan zeer intensief zijn voor de hond. Zeker bij een lange vlucht. Hondenbezitters die met de hond op vakantie willen, kiezen dan ook vaak een bestemming dicht bij huis. Zo zit je met een vakantiepark in Nederland, Belgiƫ, Frankrijk of Duitsland vaak goed. Op parkvakanties.be zijn voor deze bestemmingen vele mogelijkheden te vinden.

Meenemen

Veel mensen stellen een paklijst voor zichzelf op voordat ze op vakantie gaan. Vergeet niet om ook een paklijst voor je hond te maken wanneer je met de hond op vakantie gaat! Ieder baasje kent zijn eigen hond het best. Elke hond heeft weer andere dingen die het hem zo goed mogelijk naar de zin maken op vakantie. Vergeet in elk geval niet om die volgende dingen mee te nemen:

  • Het EU-hondenpaspoort
  • Eventuele medicijnen
  • Riem en poepzakjes
  • Eten en een etensbakje
  • Een dekentje en/of een mand
  • Een tekentang

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met het kiezen van de een geschikte bestemming en vervoersmethode en het maken van een paklijst bespaar je jezelf en je viervoetige vriend een hoop stress als je met de hond op vakantie gaat. Maak het jezelf makkelijk en kijk eens rond op de website van parkvakanties.be.